V želji po čim večjem prihranku pri stroških ogrevanja se debeline izolacije objektov neprestano povečujejo, prav tako tudi izolativnost ostalih elementov v zunanjih stenah. S tem pa smo praktično prišli do skoraj 100 % zrakotesnosti hiše. Če želimo živeti zdravo, moramo torej dobro prezračevati bivalne prostore. To lahko storimo z odpiranjem oken, vendar pri tem izgubimo večino toplote, ki smo jo prihranili s povečano izolacijo.

 

V kolikor pa želimo dobro prezračevati bivalne prostore in pri tem še ohraniti večino toplote v prostorih, potem je edina logična odločitev – vgradnja prezračevalne naprave z vračanjem toplote “REKUPERATOR”.

 

Vgradnja rekuperatorja vam na energetsko učinkovit način v prostoru zagotavlja zmeraj čist in svež zrak. Uživali boste v tišini, ker bo v prostor prihajal svež zrak kljub zaprtim oknom. Umazan zrak, poln prašnih delcev, vlage, CO2 in neprijetnih vonjav, se odvaja iz kopalnic, sanitarij in kuhinje, v bivalne prostore pa se preko filtra dovaja svež zrak iz okolice. Odpadni zrak odda v rekuperatorju del svoje toplote svežemu zraku. Dober zrak v prostoru in racionalna poraba energije ustvarjata bivalno ugodje.

 

Znanstveno je dokazano, da imajo ljudje, ki živijo v premalo prezračenih prostorih, pogosteje zdravstvene težave, na primer, glavobole in alergije. Povprečen človek preživi 90% svojega časa v zaprtih prostorih. Zato je ustrezno prezračen bivalni prostor zelo pomemben za kvaliteto bivanja.

 

Naše podjetje vam nudi kompletno izvedbo rekuperacijskega prezračevanja. Vse od zasnove prezračevanja, polaganja prezračevalnih cevi, montaže rekuperatorja in zagona.

 

 

 

 

Zračni zemeljski kolektor

 

Zračni zemeljski kolektor je idealna rešitev za racionalen način prezračevanja. Funkcija zemeljskega kolektorja je predgretje vstopnega zraka v mrzlih dnevih in ohladitev vstopnega zraka v vročih dnevih.

 

 

Cevi in ostala oprema za izvedbo prezračevanja

 

Prezračevalne cevi FRS R 75 so antistatične in antibakterijske, izdelane pa so iz plastike namenjene za živila. Cevi lahko vgradimo že v betonsko ploščo ali pa v estrihe pod talno gretje. Cevi morajo biti napeljane znotraj toplotnega ovoja stavbe, sicer izgubljamo energijo še preden pride odpadni zrak do rekuperatorja oz. sveži do vpiha v prostor. 

 

 

 

DELOVANJE REKUPERACIJSKEGA PREZRAČEVANJA SI LAHKO OGLEDATE NA NAŠEM REFERENČNEM OBJEKTU V BRESTANICI.

 

Zakaj potrebujemo hišno prezračevanje Helios KWL?

 

 

Kako deluje hišno prezračevanje Helios KWL?

 

 

Fotografije vgrajenih rekuperacijskih prezračevalnih sistemov

 

 

Želite izvedeti več?
Pokličite nas ali pa izpolnite obrazec.

Vprašajte nas

Vpišite svoje ime in priimek.

Vpišite svojo telefonsko številko.

Vpišite svoj elektronski poštni naslov.

Pustite sporočilo.

Naslov

Centros d.o.o. Senovo

Cankarjeva 63,

8281 Senovo, Slovenija

Info

Telefon / fax: (07) 49 71 244

G: 051 302 889

G: 041 606 730

E-pošta: info@centros.si

©2024 Centros d.o.o - Vse pravice pridržane.