Centralni sesalni sistem vse pogosteje zamenjuje sesanje s klasičnim prenosnim sesalcem. Namenjen je za čiščenje vseh prostorov v hiši. Po objektu pred estrihi in pred ometi razpeljemo cevi od sesalne vtičnice do sesalnega agregata (sesalca), ki ga ponavadi montiramo v kotlovnici ali garaži.


V objektu so razporejene vtičnice, kamor se priključi gibljiva cev z nastavki. Pri sesanju se prenaša le fleksibilna cev dolžine 7 m ali več, ki se vtakne v sesalno vtičnico. Sesalec, ki je vgrajen v kotlovnici ali garaži se z dvigom pokrova sesalne vtičnice vključi in tako lahko pričnemo s sesanjem.


Razvod cevi in priključnih mest se predvidi pri načrtovanju novogradnje ali adaptacije objekta in se izvede v času vgraditve ostalih strojnih inštalacij (vodovod, ogrevanje). Pri obstoječih objektih pa je izvedba lahko tudi nadometna.

 

 

Prednosti centralnega sesalnega sistema


ENOSTAVNOST IN UČINKOVITOST UPORABE


Pri uporabi centralnega sesalnega sistema prenašamo le daljšo sesalno cev, ki jo priključimo na posamezno sesalno vtičnico. Medtem, ko so klasični sesalci dokaj težki (predvsem vodni), tehta fleksibilna cev dolžine 7 m z ročajem le približno 1,9 kg. Zato centralni sesalni sistem zlahka uporabljajo tudi otroci in starejše osebe. Izognemo se tudi večkratnemu pretikanju električnega kabla. Sesalni agregati so zelo učinkoviti. Moč agregatov je možna do 15.000 W.


ZDRAVSTVENA PRIMERNOST

 

Mikro prah in pršice, ki se pri klasičnem sesanju preko filtra vrnejo v prostor, se pri centralnem sesalnem sistemu preko izpuha izvedejo ven iz objekta. Medtem, ko se pri klasičnem sesanju zrak vrtinči v prostoru in se mikro prah vseda na pohištvo, se pri centralnem sesalnem sistemu posesani zrak nadomesti s svežim zrakom iz zunanjosti objekta ali hodnikov. Zato centralni sesalni sistem zelo pozitivno vpliva na mikro klimo v prostoru, kar je izjemno pomembno v bivalnih prostorih. Centralni sesalni sistem je zlasti primeren za prostore, kjer bivajo ljudje z dihalnimi težavami, na primer astmatiki.

 

TIHOST

Sesanje je tiho, saj je sesalni agregat v ponavadi vgrajen v kotlovnici ali garaži.


DODATNI PRIKLJUČKI in KVALITETA SESANJA

 

Široka ponudba sesalnih pripomočkov in nastavkov ter izjemna moč sesalnih agregatov omogočajo zelo kvalitetno sesanje tako vseh vrst talnih površin, kot tudi pohištva, zaves in pisarniške opreme.

 

 

 

DELOVANJE CENTRALNEGA SESALNEGA SISTEMA SI LAHKO OGLEDATE NA NAŠEM REFERENČNEM OBJEKTU V BRESTANICI.


Prikaz delovanja centralno sesalnega sistema in prednosti ( v nemškem jeziku):

 

 

Fotografije vgrajenih CSS sistemov

 

Želite izvedeti več?
Pokličite nas ali pa izpolnite obrazec.

Vprašajte nas

Vpišite svoje ime in priimek.

Vpišite svojo telefonsko številko.

Vpišite svoj elektronski poštni naslov.

Pustite sporočilo.

Naslov

Centros d.o.o. Senovo

Cankarjeva 63,

8281 Senovo, Slovenija

Info

Telefon / fax: (07) 49 71 244

G: 051 302 889

G: 041 606 730

E-pošta: info@centros.si

©2024 Centros d.o.o - Vse pravice pridržane.